Kako internet prodavnica može unaprediti vaše poslovanje

Kako internet prodavnica može unaprediti vaše poslovanje

Internet kupovina predstavlja jednu od napopularnijih aktivnosti u svetu i svake godine internet prodaja beleži izuzetan rast. U prethodne tri godine prodaja putem internet prodavnica na globalnom nivou je skoro duplirana s obzirom da je 2017-te zabeležena prodaja od 2.304 milijarde dolara, u odnosu na 1.336 milijarde dolara 2014. godine. Zvanične projekcije predviđaju da će internet prodaja dostići cifru od čak 4.878 milijardi dolara 2021. godine, što bi predstavljao rast od preko 300% za manje od jedne decenije.

Kupovina preko interneta korisnicima pruža mnoge pogodnosti, što dovodi do neprestanog rasta internet trgovanja u svetu. Korisničko iskustvo veoma je bitno jer se tako stvara odanost kupaca i ojačava vaš brend. Kupci danas koriste internet u svim fazama kupovine, od istraživanja o proizvodima, preko traženja alternativa, pa do konkretne kupovine. Izrada internet prodavnice sasvim sigurno popraviće korisničko iskustvo vaših kupaca.

Za domaće kompanije internet prodavnica predstavlja jedinstvenu priliku da izađu na globalno tržište i prodaju svoju robu u inostranstvu. Uz dobru marketing strategiju i pametno poslovanje, vaša internet prodavnica može unaprediti vaš brend i povećati vašu bazu kupaca.

Internet prodavnica: Jednostavan pristup globalnom tržištu

Web shop sajt omogućava vašim kupcima da bilo gde i bilo kada kupe vašu robu. Izradom internet prodavnice ukinućete granice koje su vas do sada sputavale da proširite svoju prodaju na globalni nivo. Naravno, ukoliko želite da vaše poslovanje proširite van granica Srbije, neophodno je da sadržaj na vašem sajtu bude dostupan i na engleskom jeziku.

Vaše prodajno mesto može da pokrije jedan grad ili regiju, dok internet prodavnica nije geografski ograničena. Možda na lokalu vaš proizvod ne izaziva veliko interesovanje, ali to ne znači da potražnja neće porasti ako proširite potencijalno tržište.

Koristite internet prodavnicu za generisanje novih lidova

Email marketing je veoma efektivan način da uvećate prodaju slanjem mailova vašim postojećim mušterijama ili korisnicima koji nisu ništa kupili, ali su vam dali svoju email adresu. Putem vaše internet prodavnice možete prikupljati informacije o korisnicima i generisati lidove za vaš email marketing.

Neophodno je samo da kreirate različite ponude koje će vaše korisnike podstaknuti da vam ostave podatke, čak i ako ne kupe ništa u tom trenutku. Na primer, možete ponuditi popuste korisnicima koji vam ostave svoj email, ili besplatnu dostavu na buduću kupovinu. Takođe možete vršiti retargetiranje putem Adwords-a i društvenih mreža.

Besplatno do novih korisnika

Internet pretraživači poput Google-a omogućavaju i malim kompanijama da se rangiraju visoko i time prošire krug potencijalnih kupaca. Za razliku od fizičke prodavnice gde lokacija igra glavnu ulogu kada je vidljivost vaše prodavnice u pitanju, na internetu se ove razlike brišu. Naravno, zato je bitna vaša sposobnost da se rangirate visoko na Google-u.

Bolja vidljivost promocija

Ukoliko imate prodavnicu, znate koliko su promocije bitne i koliko doprinose prodaju. Međutim, često je teško dostaviti vesti o vašim promocijama potencijalnim kupcima. Zato je bitna internet prodavnica, ali i internet marketing koji će uspešno da promoviše vaš web shop sajt na društvenim mrežama. Ukoliko imate i fizičku i internet prodavnicu, vaš sajt možete iskoristiti za obaveštavanje korisnika o promocijama.

Jednostavno predstavljanje proizvoda

Predstavljanje informacija o proizvodima i uslugama lakše je i jednostavnije putem internet prodavnice. Nećete morati svakoj mušteriji da objašnjavate ponaosob prednosti određenih proizvoda ili njihove karakteristike. Opis proizvoda na vašoj internet prodavnici dovoljno je napisati jednom i on će biti dostupan svakom korisniku.

Prednosti internet prodavnice za korisnike

Udobnost

Kupovina putem internet prodavnica kupcima omogućava da svoju kupovinu obave brzo i jednostavno. Nema čekanja u redovima ni radnog vremena, već je kupovina moguća u svako doba dana i noći, uz nekoliko klika mišem.

Cene

Web shop sajtovi uglavnom mogu da ponude jeftinije cene u odnosu na prodavnice jer roba dolazi direktno od proizvođača do potrošača, bez posrednika, a tu su i mnogobrojni kuponi i popusti na online kupovinu. Takođe, internet shopping omogućava kupcima da upoređuju cene, kako na jednom web shop sajtu, tako i između više internet prodavnica.

Širok izbor proizvoda

Raznovrsnost koju nudi internet kupovina ne može da se dostigne u kupovini uživo. Prvo, kupci nisu geografski ograničeni, već mogu da kupuju robu iz drugih zemalja. Drugo, u roku od nekoliko minuta možete da pronađete na drugom mestu proizvod koga nema na zalihama u nekoj internet prodavnici. Pored toga, izbor modela, veličina i boja nekog proizvoda je praktično neograničen prilikom internet kupovine.

Sada kada znate koje su prednosti internet prodavnica, ostaje vam samo da se posvetite njihovoj izradi i održavanju. U sledećem tekstu detaljno ćemo objasniti koje korake morate da preduzmete da bi vaša izrada internet prodavnice bila uspešna.

Generic filters
Exact matches only

Kategorije

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Prijavite se na Newsletter