Zašto je responsive web dizajn bitan?

Ako ste odlagali da Vaš sajt učinite vidljivim na svim uređajima (responsive web dizajn), Google-ova najnovija najava da bi mogla da bude poslednji poziv da preduzmete akciju!

21. aprila, videćemo veliku promenu u načinu na koji Google favorizuje responsive sajtove – ili ‘mobile-friendly’-sajtove:
Responsive dizajn sajta će postati faktor za rangiranje u najnovijem Google-ovom algoritmu.

Dve stvari koje treba da znate:

1) Promene če nastupiti u utorak, 21. Aprila 2015 , i biće potrebno nekoliko dana (do nedelju dana) da se potpuno primene; i

2) Ne postoji između: ili imate responsive sajt, ili ne.

Šta to znači za Vas?

Pa, ako već imate odgovarajući sajt, vi ste definitivno na pravom putu. Možete imati samo koristi od boljeg ranga sajtova koji su prilagođeni mobilnim uređajima, dok će neprilagođeni biti gurnuti na dole u rezultatima pretrage. Oni koji nemaju takve sajtove treba da budu spremni na lošije rezultate i na duzi rok smanjenje profita ukoliko zavisite od rezultata Google pretrage.

Pročitajte još: Kako da popravim poziciju na Google-u?

Problem kod sajtova koji su samo za desktop uređaje

Kada korisnik poseti sajt koji nije responsive, frustracije koje to izaziva kod korisnika smartfon uređaja je ključna. Stalno navigiranje kroz sadržaj i prilagođavanje kako bi se pregledao sajt i došlo do informacija može da korisnika iznervira i da rezultira napuštanjem Vašeg sajta. Klikom na dugme unazad i pronalaženje alternativnog sajta (možda vaš konkurent!) jednostavnije je nego da pokušava da se kreće kroz neodgovarajući sajt.

Zašto je bitno da je sajt responsive?

U 2014. godini, broj pretraživanja preko smart telefona, po prvi put u istoriji interneta, je pretekao desktop pretraživanja. Ovo je bila velika promena u načinu na koji kupci pronalaze potrebne informacije. U stvari, četiri od pet potrošača kupuju baš nakon pretraživanje preko smart telefona! Sada smo došli do ključne stvari koja nam je potrebna za razumevanje i analizu kako se korisnici ponašaju kada pretražuju putem telefona.

U današnje vreme kada se živi brzo i kada nam je svaki trenutak važan, nemamo vremena da gubimo na neke sajtove, kada ima drugih koji nam mogu dati ono što je potrebno. Zato je bitno da shvatite važnost ovoga i angažujete nekog ko može da Vam pomogne.

Proverite da li je Vaš sajt prilagođen mobilnim telefonima koristeći Google Test! Jednostavno kliknite ovde i unesite Vašu URL adresu. U samo nekoliko sekundi, dobićete rezultat. Koja je Vaša ocena? Ukoliko niste prošli test, treba da znate da samo promenom dizajna možete ostvariti bolju poziciju na Google-u.

Danas, responsive web dizajn je sve samo ne luksuz – to je neophodno. Ukoliko želite da se zaštitite od pada ranga Vašeg sajta, stupite u kontakt sa nama danas ili naručite besplatnu procenu!

Generic filters
Exact matches only

Kategorije

Ostavi komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Prijavite se na Newsletter